2014-02-24 13:17:18• hírek • Czinzel László

Népi játékokkal és hangszerekkel ismerkedtek a gyerekek az élőzenés táncházban

Több mint kétszáz gyermek vett részt vasárnap délután az élőzenés táncházban, amelyen a Folker zenekar biztosította a talpalávalót. A gyerekek népi játékokkal, hangszerekkel, táncokkal ismerkedtek meg, később pedig a felnőttek számára szerveztek programot.

Felejthetetlen élményben volt részük a gyermekeknek vasárnap délután, amikor élőzenés táncházra került sor a Református Gimnázium tornatermében a Folker együttessel. A megye több pontjáról is érkeztek néptáncot tanuló vagy csak érdeklődő gyerkőcök szüleikkel a rendezvényre.

Az együttes 2001-től működik Folker néven, rendszeresen muzsikálnak a sepsiszentgyörgyi gyermek- és felnőtt táncházakban, az erdélyi nyári népzene és néptánc táborokban, számos rendezvényen, fesztiválon, táncháztalálkozón léptek fel, úgy Erdély különböző városaiban, mint Magyarországon, a Vajdaságban, vagy Nyugat-Európában.

A vasárnapi táncházban a gyerekeknek lehetőségük volt arra is, hogy megismerkedjenek a népi hangszerekkel, amelyeket a zenekar tagjai megszólaltattak.

A felnőtt táncház iránt is nagy volt az érdeklődés, ezért a rendezvényt szervező Kása Zsolt megfogadta: lesz még ilyen vagy ehhez hasonló nagyszabású táncház ebben az évben. Úgy tervezi, hogy ennek helyszíne nem lesz kötött, tehát az év folyamán lesz ilyen rendezvény egyebek mellett Mikolában, Szárazberken, Erdődön, Dobrán és Tasnádon is.

A néptánc és a népi gyermekjátékok iránt érdeklődőknek fontos tudni, hogy minden hétfőn oktatást tartanak a Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban is, ahol különbőző korcsoportokra osztva sajátíthatják el gyerekek és felnőttek ezeket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: