2019-01-17 12:43:53• hírek • Szatmár.ro

Népi gyermekjáték- és ifjúsági, valamint felnőtt néptánc foglalkozás indul január 17-én

Tökéletes családi program minden korosztály számára: csütörtök délutánonként a népi gyermekjáték és a néptánc foglalkozás.

A program szó szerint minden korosztálynak megfelelő, hiszen az ovisoktól a felnőttekig, mindenkit szeretettel várnak a szervezők, Kása Zsolt és felesége, Kása Melinda, akik a gyermekeiket minden alkalomra elhozzák. Az efféle aktív, közösségi családi időtöltés minőségi együttlétnek számít a mai rohanó világban.

 

Az alkalmak az ovisok és a nulladikosok, valamint az első osztályosok játékos oktatásával kezdődnek fél hattól. Ez a legnépesebb csoport a délutánok folyamán. A kicsik szemmel láthatóan élvezik a zenés-táncos kikapcsolódási lehetőséget, a szülők legnagyobb örömére. A középső csoportban a nyolc év feletti fiatalok táncolnak és énekelnek. A 18:30-tól kezdődő második felvonásban több tájegység egyszerűbb táncait gyakorolják az oktatókkal. 19:30-tól a felnőtteké a főszerep. 4-7 páros biztosan részt vesz az esti összejöveteleken, de minél több a táncos, annál szórakoztatóbb. A szilágysági táncok lesznek ez alkalommal terítéken.

 

Annak ellenére, hogy a picik programja véget ér, nem kell hazamenni. Nyugodtan maradhatnak, szórakozhatnak, énekelhetnek együtt a csapattal. Míg a nagyobbak a legújabb lépéseket, forgásokat járják, az apródok dalolnak, táncolnak és játszanak az alagsori helyiség tornatermi felszereléseivel. Az est végére igazi kis összetartó csapat alakul a gyermekekből.

 

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium alagsorában szervezik a hagyományőrző programot minden héten csütörtökön. Az első alkalom január 17-én délután lesz 17:30-as kezdettel. Bővebb információért csatlakozzanak a „Szatmári néptáncosok” Facebook csoporthoz, vagy érdeklődjenek telefonon Kása Zsoltnál a 0761 135 700-as telefonszámon.

 

A közösségi programok annál jobbak, minél többen vesznek részt rajtuk. A szervezők minden kedves érdeklődőt szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: