2010-10-21 20:16:31• hírek • Szatmár.ro

Népdalverseny Kaplonyban

Péntek estig lehet jelentkezni az országos népdalverseny megyei döntőjére.

Második alkalommal rendezik meg Kaplonyban az Őszirózsák I-IV. osztályos országos népdalverseny megyei döntőjét - tájékoztatták portálunkat a helyi főszervezők, Jónucz Alfonz, zenetanár és Grebur Bernadett, tanítónő. A megmérettetésre a kaplonyi kultúrotthonban kerül sor, október 26-án, kedden, 12 órai kezdettel.

A versenyzők október 22-én estit jelezhetik részvételi szándékukat a jalf@freemail.hu e-mail-címen, vagy az alábbi mobiltelefonszámon: 0740-703419. A benevezők két népdalcsokorral kell, hogy készüljenek: az elsőt az elődöntőben éneklik majd el, a másodikat továbbjutás esetén a döntőben. A zsűri helyi és környékbeli szakemberekből áll majd.

Az országos döntőt Temes megyében fogják megtartani. Egyáltalán nem véletlen az, hogy Kaplony ad otthont a népdalvetélkedőnek. A helyi iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a zeneoktatásra: furulya- és gitárkör is működik itt, és
az érdeklődők egész korán megismerkedhetnek a fúvószene rejtelmeivel. A települést különben a „zenészek faluja"-ként tartják számon. Valamikor több zenekar is működött itt, és több fiatal nemrég a zeneakadémián folytatta tanulmányait. É

vekig megrendezték a Kaplonyi Zenésztalálkozót is. A kaplonyi népdalvetélkedő mottója a következő:
„Lehet élni zene nélkül is. A sivatagon át is vezet az út. De mi azt akarjuk, hogy az ember ne úgy járja végig élete útját, mintha sivatagon menne át, hanem virágos réten." (Kodály Zoltán)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: