2008-01-26 19:08:17• hírek • István Löchli

Népdaléneklési verseny tizenhetedszer

 Több mint hatvan versenyző mérte össze tehetségét az idei Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyen.

Idén is megrendezésre került a Hajnal akar lenni népdaléneklési verseny Kárpát-medencei döntője Szatmárnémetiben, a Dinu Lipatti Filharmóniában.

A rendezvény 17. alkalommal vonzotta városunkba a népdaléneklés tehetséges művelőit. Idén a Szentgyörgyi Albert Társaság, a Szatmárnémeti MADISZ, a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés, valamint az Ady Endre Társaság által megszervezett kulturális eseményre 64 Kárpát-medencei népdal énekes jelentkezett. Amint az egyik szervező a Szatmár.ro-nak elmondta, sajnos néhány versenyző visszamondta a jelentkezést, de ennek ellenére nagyon sok színvonalas előadást láthatott a közönség. A szombati nap folyamán a Dinu Lipatti Filharmóniában az elődöntőt tartották meg, majd a vasárnap 10 órai kezdettel kerül sor a döntőre, melyre 20 versenyző juthatott be. 17 órakor a záró gála keretében, különböző kulturális előadásokkal zárul az idei népdaléneklési verseny

A Szatmári Magyar Kultúra Hete záróakkordjaként, vasárnap rendezték meg a Hajnal akar lenni népdaléneklési versenyt. A döntőbe 28 versenyző jutott be, kik közül azonos pontszámmal, Demeter Panna Katalin és Vaszi Levente lett az első, második helyen szintén holtversenyben, Krekes Enikő és Koczka Andrea végezett, míg harmadik helyet Kovács Gábor érte el.

 

 
 
 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: