2011-07-14 15:38:29• hírek • Póti Orsolya

Képzőművészeti kiállítás nyílt

Újabb kiállítás nyílt a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének szervezésében. A közönség ezúttal három képzőművész, Tillinger István, Bakos Károly és Cornel Vana alkotásait tekintheti meg.

Július 14-én a délutáni órákban képzőművészeti tárlat nyílt a Szatmár Megyei Tanács Galériájában, ahol az érdeklődők már jóval a megnyitó előtt élvezték az épület hűvösét a kiállított festményeket, grafikákat nézegetve.  A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesülete ezúttal a már jól ismert szatmári képzőművész Tillinger István alkotásaiból, Bakos Károly munkáiból és a Kolozs megyei festőművész Cornel Vana festményeiből rendezett kiállítást.

A rendezvényt a G.M. Zamfirescu kulturális központ zenészei - Cserey Csaba, vékony József és Bokor Levente - nyitották meg, a dal után pedig Gergely Csaba, és  Adrian Stef, a Megyei Tanács alelnöke köszöntötte a meghívottakat és az érdeklődőket.

A művészek alkotásait többek között Kereskényi Sándor irodalomtörténész, muzeológus méltatta. Tillinger István alkotásaiból hónapokkal ezelőtt nyílt életmű kiállítás az Alkotóház Galériában, az érdeklődők akkor betekinthettek a művész különleges világába, festményeit és grafikáit megcsodálva. Jelen tárlat többnyire Tillinger grafikáit foglalja magába: szatmári épületek, utcák kelnek életre a nézelődő szeme előtt.

A művészetkedvelő szatmáriak Bakos Károly alkotásait is láthatták több alkalommal, egyéni és a csoportos kiállításokon egyaránt. A szatmári képzőművész alkotásai nemcsak itthon, Magyarországon is ismertek.

Az alkotások közül kitűnik a neves Kolozs megyei festőművész Cornel Vana munkái, aki végre hozzánk is elhozta őket. Gazdag színvilág és élénk fantázia jellemzi a művész alkotásait, melyek bejárták Svédországot, Németországot, Franciaországot és az Amerikai Egyesült Államokat is.

A kiállítás szeptember 7-ig látogatható.

Még több fotóért Like-old a Szatmár.ro Facebook oldalát.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: