2011-08-16 15:05:02• hírek • Szatmár.ro

Népdalénekesek versenyét szervezi a Művészeti Iskola

A verseny nagydíja 600 lej lesz és Kóter László külön erre az alkalomra készített faragványa.

Népdaléneklési versenyt rendez a Szatmár Megyei Tanács és az alárendeltségébe tartozó Művészeti Iskola. A hétvégén megrendezésre kerülő fesztiválon és versenyen összesen 23 énekes fog fellépni, az ország tíz megyéjéből. Mircea Deac, az iskola menedzsere pénteken sajtótájékoztató keretében beszélt a rendezvényről. Az ötlet a Szatmár Megyei Tanácstól származott, a mostani első alkalommal megszervezett verseny pedig kísérleti jellegű. Egyelőre korosztályok nélkül, csak szólóénekes kategóriában lehetett jelentkezni, amennyiben pedig sikeres lesz a fesztivál, jövőre bővíteni fogják a palettát.

A verseny fődíja 600 lej lesz, illetve a Kóter László által készített fafaragás. Az első helyezett 400, a második 300, a harmadik pedig 200 lejjel lesz gazdagabb, s mindannyian lehetőséget kapnak arra, hogy bemutatkozhassanak az Oteloaia-n megrendezésre kerülő népzenei fesztiválon.

A rendezvény teljes költségvetése 24.750 lej, a versenyre az Északi Színház előadótermében   kerül sor augusztus 20.-án 10 és 17 óra között.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: