2008-11-24 21:17:27• hírek • Csenteri Judit

Neonáci fiatalokat tartóztattak le

Nyolc fiatalt, köztük három kiskorút ítélt el a Tel-avivi bíróság az Izraelben kifejtett neonáci tevékenységük miatt – írja a mediafax.ro hírportál. Az ítéletek egytől hét évig terjednek.

A csoport tagjait több bűncselekmény vádjával ítélték el, köztük különböző rasszista bűncselekményekkel, amelyeket az ázsiai bevándorlók, a drogfogyasztók, a homoszexuálisok és a keresztény zsidók ellen fejtettek ki.

A fiatalokat bűnösnek találták egy Tel-Aviv elővárosában lévő zsinagóga megszentségtelenítésében, valamint egy punk csoport megtámadásában. Elfogásuk idején olyan képeket találtak náluk, amelyek a csoport tagjait ábrázolták, amint náci karlendítéssel pózolnak. A csoportosulás jele, jelképe egy koponya volt.

A csoport, a rovásukra felhozott bűncselekményeket 2005 és 2007 között követte el. Vezetőjüket, Erik Bonitet 7 év szabadságvesztésre ítélték. Az is kiderült, hogy ő és a csoport tagjai megünnepelték Adolf Hitler születésnapját, amikor esküt tettek arról, hogy utolsó csepp vérükig fogják védelmezni a „fehér fajt".

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: