2010-02-19 13:42:18• hírek • Szatmar.ro

Nemzetközi vívóverseny

A hétvégi nemzetközi verseny az év végére hivatalossá is válhat.

Rangos nemzetközi vívóversenyre kerül sor szombaton és vasárnap Szatmárnémetiben, ahol több romániai valamint magyar, moldovai és német egyesület vesz részt. Egyelőre a kadett (U17) korosztályú lányok tőröznek, ám a szervezőknek jóval ambiciózusabb terveik vannak.

Dan Suta edző elárulta: szeretnék elérni, hogy a torna hagyománnyá váljon és kerüljön be a nemzetközi vérkeringésbe. Ezért az európai szövetség a szlovák Julius Kralik személyében megfigyelőt küld a hétvégi eseményre, amennyiben pedig a szakembert meggyőzik a látottak, akkor a verseny lehet az európai kadett körverseny egyik állomása. Ebben az esetben a viadalt már decemberben megrendeznék, akkor már mindkét nem számára.

Ami a hétvégi tornát illeti, a hazai Szatmárnémeti Sportklub és a Sportiskola tanítványai mellett egy sor román klub (CSA Steaua, a CSS3 Steaua, a Bukaresti Olimpia, a Bukaresti CSTA, a Bukaresti Triumf, a Rm. Vâlceai Chimia, a Ploieşti-i Petrolul, a Brassói CSM) valamint magyar, moldovai és német egyesületek képviselői csapnak össze. Utóbbiakat mellesleg az az Orosz Rozália vezeti, aki annak idején Szatmáron tanulta a sportág alapjait.

Az eseménysorozat szombat reggel 9-től kezdődik, az elődöntőket 18, a döntőt 19 órakor rendezik. Vasárnap a csapatversenyre kerül sor: 9-kor lépnek először pástra a versenyzők, a döntő 13,30-kor rajtol.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: