2011-07-25 16:18:55• hírek • Balog Anita

Nemzetközi versenyt nyert a Kiss-Matruk páros

A Human Carp Team Szerbiában mutatta meg: a szatmári halászok a legprofibbak.

A szerbiai Palicson július 21-től tartották az International Free Carp Boiles horgászversenyt, amelyen a szatmári Kiss János is részt vett, a máramarosszigeti Matruk Istvánnal alkotva az egyetlen romániai induló csapatot, a Human Carps Teamet. A versenyre összesen 18 csapat iratkozott be, többségül Szerbiából, Szlovákiából és Magyarországról érkezett a bojlis horgászat kedvelői körében igen népszerű palicsi tőzegtóhoz.

A 72 órás horgászverseny igen komoly megmérettetés volt, amely a Kiss-Matruk csapatnak igen sok izgalmat hozott: a verseny elején sikerült elhúzniuk a mezőnytől, sorra akadtak a szép példányok a horogra, ám ezt követően egy húsz órás szünet következett. Mintha átok ült volna a két horgászon, a halak a csali közelébe sem mentek. A húsz óra elteltével azonban lendületbe jöttek a versenyzők és a halak is, így a Human Carp Team meg is nyerte a szerbiai viadalt. A kettős összesen 294,6 kg halat emelt ki a vízből a verseny 72 órája alatt, s egy személyes rekord is megdőlt: Kiss Jánosnak egy 21 kilogrammos tőpontyot sikerült kifognia, ezzel 1 kilogrammal megjavítva eddigi rekordját. Sokáig ez a hal volt a verseny legnagyobb kifogott példánya is, csupán a lefújás előtt negyed órával akadt az ellenfél horgára egy 26 kilós ponty, ám ez a fogás nem veszélyeztette a Human Carp Team első helyét.

A csapat tagjai egyébként saját készítésű csalival nyertek, s remélik, a közeljövőben újabb, rangosabb versenyeken is szerencsét fog hozni nekik a titkos összetevőkből készülő csali. Az már biztos, hogy szeptember 23-án a magyarországi Nagyrédén vesznek majd részt egy versenyen, a jövő évben pedig egy európai szintű bojlis versenyre szeretnének benevezni, amelyet szintén Palicson rendeznek majd meg.


Egy méretes amúr Matruk István egyik fogása
Egy méretes amúr Matruk István egyik fogása


Kiss János egy kisebb hallal
Kiss János egy kisebb hallal


Kiss János eddigi legnagyobb fogása: a 21 kilós ponty
Kiss János eddigi legnagyobb fogása: a 21 kilós ponty


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: