2019-07-04 06:05:27• hírek • Bede Emőke

Nemzetközi terrorelhárítási gyakorlaton vettek részt a szatmári maszkosok

Fotók: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség
Fotók: Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség

Ha a sokak által csak maszkosokként emlegetett egység valahol feltűnik, akkor szinte biztosak lehetünk benne, hogy ott valóban nagy a baj, de ahhoz, hogy a legkritikusabb helyzetben is tökéletesen helyt tudjanak állni, elengedhetetlen az alapos felkészülés.

Ezen gondolat jegyében szervezik meg kétévente a különleges bevetési osztagok nemzetközi gyakorlatát, mely ez alkalommal a szlovákiai és a moldovai kollégák bevonásával zajlott június 23. és 29. között. A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség által szervezett gyakorlatnak immár hatodik alkalommal adott otthont Csíkszereda, ahova közel ötven hivatásos, köztük két szatmári harcost vártak. Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője az eseménnyel kapcsolatban elmondta, az ilyen jellegű nemzetközi gyakorlatok fő célja a tapasztalatcsere, hiszen manapság kiemelten fontos, hogy a hivatásos egységek minél felkészültebbek legyenek, ugyanis a bűnözés folyamatosan változik és fejlődik, ezzel pedig a rendvédelmi szerveknek is lépést kell tartaniuk a lakosság védelme érdekében.


Az egyenruhásokra váró feladatok során olyan helyzeteket szimuláltak, melyekkel bármikor találkozhatnak a való életben is: pl. túszok kiszabadítása vagy fegyveres bűnözők ártalmatlanítása és letartóztatása. A gyakorlatokon azonban az egységek nem csak a régi, már jól bejáratott módszereket alkalmazhatták, hanem néhány újjal is megismerkedhettek, illetve nagy hangsúlyt fektettek a bevetések során alkalmazandó kommunikációs technikákra is. 




 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: