2009-08-14 17:22:35• hírek • Gozner Gertrud

Nemzetközi tárlat

Augusztus 7 és 16 között tizenegyedik alkalommal szervezte meg a stuttgarti székhelyű Dorothea Fleiss Alapítvány az East West Artists című alkotótábort Bobáldon. Ennek anyagából nyílt pénteken, augusztus 14-én kiállítás a Szatmár Megyei Művészeti Múzeumban.

Az alkotóműhelybe a világ minden részéről, összesen harmincöt képzőművész érkezett, többek közt Kínából, Franciaországból, Spanyolországból, az Egyesült Államokból, Argentínából, Ausztriából, Németországból, Lengyelországból, Kolumbiából, Mongóliából, Montenegróból, Magyarországról és Romániából.

Az alkotóborokat tizenegy éve hol Nagykárolyban, mivel az alapítvány névadója nagykárolyi születésű, hol Bobáldon tartják meg. Az itt létrehozott művek pedig évről évre a Megyei Múzeum kortárs képzőművészeti részlegét gazdagítják, ugyanis a tábor végén mindegyik művész felajánl egy alkotást a múzeum javára.

A 35 művész között voltak festők, szobrászok, grafikusok, művésztörténészek, írók, zenészek. Mindannyiukat a közös munka vágya, a környék megismerése motiválta az alkotásra - tudtuk meg a kiállítás megnyitóján. A tárlat szeptember 25-ig tekinthető meg.


35 képzőművész munkái tekinthetők meg a Művészeti Múzeumban.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: