2013-12-20 15:22:39• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi tantárgyversenyek díjazottjai kaptak elismerést

Szatmár megyéből két szatmárnémeti és két nagykárolyi diák kapott elismerést - Schefler Gergő és Boros Zoltán beszámolója.

December 18-án a bukaresti kormány épületében a nemzetközi tantárgyversenyek dobogósait díjazták. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Victor Ponta kormányfő, Remus Pricopie tanügyminiszter és más miniszterek, államtitkárok.

Szatmár megyéből négy diákot és öt tanárt díjaztak. Elismerést kapott Grebur Kinga, aki a X. osztályosok között az Apáczai Csere János Magyar Nyelv, Irodalom és Kultúra versenyen II. helyezést ért el. Beiland Arnold eredményeit is jutalmazták: ő a X. osztályosok között a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen dicséretben részesült. Előbbi diáknak Szabó csilla volt a felkészítő tanára, utóbbinak pedig Gaskó Gabriella. Mindkét díjazott diák a nagykárolyi Elméleti Líceum tanulója.

Szatmárnémetiből a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumból Schefler Gergő és Boros Zoltán kapott elismerést. Ők a IX.-esek között a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyen I. és III. díjat szereztek. Felkészítő tanáraik: Koczinger Éva, Kovács Béla és Schefler Enikő voltak.

Az elismerő oklevelek mellett a felkészítő tanárok, a diákok és az iskolák pénzjutalomban részesültek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: