2013-06-20 19:24:03• hírek • Szatmar.ro

Nemzetközi szintű tekepálya épülne Szatmárnémetiben

Nemzetközi szintű tekepálya épülne Szatmárnémetiben - legalábbis erről tárgyalt csütörtökön a szatmári megyeszékhelyen Mariana Popescu és Constantin Stamatescu, a Román Teke Szövetség elnöke és alelnöke Marcela Papici és Radu Roca alpolgármesterekkel.

A Szatmárnémetibe látogató sportvezetők elmondták, egy olyan terem megépítéséről tárgyaltak a város vezetőivel, amelyben hivatalos nemzetközi versenyeket lehetne rendezni. Az elképzelések szerint az épületben nyolc teke és nyolc bowling pálya kapna helyet. A teljes beruházás közel 300.000 euróba kerülne, ennek nagy részét uniós pályázat segítségével kerítenék elő.

„Szatmárnémetiben a polgármesteri hivatal támogatna egy ilyen terem megépítésére vonatkozó európai uniós projektet, a két alpolgármester nyitott volt erre, és én remélem, jól együttműködünk majd. A szatmári tekézők kiváló eredményeket érnek el, ezért országos szinten is szeretnénk fejleszteni a sportágat" - mondta Popescu a csütörtöki sajtótájékoztatón.

„Egy fedett csarnokban a tekét és bowlingot is egész évben lehet művelni. Nem csak versenyszinten, hanem a mindennapi mozgás céljából is, ami fontossá teheti úgy a fiatalok, mint az idősebb számára. Most még csak tárgyalunk, az elképzelések szintjén tartunk. Vannak olyan tervek, amelyeket nem lehet gyakorlatba ültetni, de ebben az esetben jelenleg jó esély mutatkozik arra, hogy meg is valósuljon" - mondta Papici.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: