2015-09-08 15:32:37• hírek • Kocsis Zoltán

Nemzetközi ralifutam a hétvégén Szatmárnémetiben

Pénteken és szombaton ismét felbúgnak a versenyautók motorjai Szatmárnémetiben, hisz - mint az elmúlt öt évben mindig - ezúttal is városunk rendezheti meg az európai CEC ORI Kupa romániai futamait, amely egyben a 31. Szamos-Avas Kupa is.

A CEC ORI Cup egy olyan gyorsasági és ügyességi verseny, melyben öt ország pilótái vesznek részt: Románia mellett Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Magyarország. Minden országban két-két futamot rendeznek, így értelemszerűen a sorozat 10 futamból áll. Egy-egy versenyhétvége két futamból áll, a mezőny nappal és éjszaka is teljesíti a gyorsasági és ügyességi pályát. Szatmáron idén összesen 210 kilométert kell megtenniük.

Az ügyességi versenyek helyszíne a főszervező Román Autóklub (ACR) szatmári fiókjának gyakorlópályája lesz, míg a tájékozódási verseny útvonala Szatmárnémetit és a környező falvakat (Lázári, Szatmárudvari, Batiz) érinti majd. A verseny lényege, hogy a pilóták kapnak egy ún. vaktérképet, amelynek segítségével meg kell találniuk bizonyos pontokat a településeken. A verseny első számú szabálya azonban, hogy a versenyzőknek minden egyes közlekedési szabályt be kell tartaniuk.

Seletye Dávid, a szatmári ACR vezetője elmondta, a CEC ORI Kupára eddig 16 külföldi és tíz romániai csapat (pilóta és navigátor) jelezte részvételét. Itt jegyeznénk meg, hogy ő maga is részt vesz a viadalon, de szervezőként a szatmári futamokon nem indulhat.

Az ügyességi és tájékozódási ralin azonban bárki részt vehet, teljes utcai autókkal (tehát bukócső sem szükséges) is be lehet nevezni pénteken 14.00 és 17.00 óra között az Aurora hotelben.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: