2009-10-09 13:17:30• hírek • Ferenczi Noémi

Nemzetközi projekttalálkozó

Október 4. és 11. között nemzetközi projekttalálkozó zajlik az Aurel Popp Műveszeti Líceumban. A programban hat iskola diákjai vesznek részt.

A "European Patchwork" (európai kollázs) elnevezésű nemzetközi projekt célja, hogy a benne részt vevő diákok, tanárok megismerjék egymás kultúráját, gyakorolják az angol nyelvet, és hogy a fiatalok tökéletesítsék készségeiket - tudtuk meg Márk Blanka földrajztanárnőtől, projektvezetőtől.

A szatmárnémeti Aurel Popp Művészeti Líceum diákjain kívül még hat iskola vesz részt a projektben, mégpedig egy törökországi, egy norvégiai, egy spanyolországi, egy németországi, egy szlovéniai és egy Dâmboviţa megyei iskola.

A diákok eddig két találkozón vettek részt. A mostani október 4. és 11. között zajló találkozón 16 külföldi tanár és 11 diák vesz részt. Igyekeztek minél jobban kihasználni az együtt töltött időt közös programok szervezésével. A tevékenységek nagy része a művészeti líceumban zajlott, de a vendégek egy kiránduláson is részt vettek, mely során Máramaros megye kulturális emlékeivel ismerkedtek meg.

„Több szempontból is sikeres volt a találkozó. Elsősorban amiatt, mivel a partneriskolák diákjai, tanárai megismerkedhettek egymással, közelebb kerülhettek egymás kultúrájához. Mindenki bemutatta saját országának oktatási rendszerét illetve lehetőség nyílt a projekt további lebonyolításának megbeszélésére is"- magyarázta a projektvezető.

A negyedik és egyben utolsó találkozóra jövő tavasszal kerül sor Törökországban.

A projekthez az Európai Tanács a Comenius - Lifelong Learning Programme (Életen át tartó tanulás) című programja keretében nyújt finanszírozást.


Az együtt töltött idő alatt volt idő a projekt részteleinek megbeszélésére
Az együtt töltött idő alatt megbeszélték a projekt lebonyolításának további részteleit


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: