2019-08-19 06:21:50• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi projektben vett részt a 6-os Számú Óvoda

"A szatmárnémeti 6-os számú napközi programú óvodába járó kisgyerekeknek lehetőségük volt részt venni 2019. augusztus 1-16. között az Explore Nemzetközi Projektben" - tájékoztatta portálunkat Matécsa Blanka Rozália óvónő.

"Ennek keretében, az óvónők vezetésével és két külföldi önkéntessel, a görögországi Olga Doumkounal és a török Ogun Kiligcel, akik az AIESEC Nemzetközi Diákszervezet tagjai, a gyerekeknek lehetőségük volt részt venni non-formális tanulási tevékenységekben. Ezeknek célja a gyerekek személyes fejlődése, az interkulturális megértés, a morális értékek javítása, és az angol nyelvű kommunikáció, amit gyakorlati tapasztalatokban valósítottak meg. Minden napnak volt egy jól meghatározott célja és címe, mint: „A barátság napja”, „Ki vagyok én?”, „Nemzetközi étkezés napja”, Kirándulás-„Avasország” Múzeuma, „Nemzetközi sport nap”, „Egészséges mozgás”.
 

A projekt végén az óvodavezetővel együtt minden óvodás, óvónő, önkéntes részt vett a „Kulturális fesztiválon”, melynek részesei voltak az óvodások szülei, hozzátartozói is. Ennek keretében bemutatták a különböző kultúrákból származó és megtanult dalokat, énekes játékokat, mondókákat angol, román, magyar, görög és török nyelveken, román és magyar néptánc lépéseket. A résztvevőket díjazták, az önkéntesek bemutatták családjaikat, illetve a gyerekek közösen készítették el az önkéntesek portréit, amit üzenetekkel láttak el.
 

A projekt lebonyolítása után a gyerekekben tudatosabbá vált az önképük, illetve az őket körülvevő dolgok és történések."



 
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: