2009-04-11 18:02:16• hírek • MTI/dpa/AFP

Nemzetközi összefogás kellene

Erőteljes nemzetközi összefogást szorgalmaz az amerikai elnök a világot fenyegető legsürgősebb problémák megoldása érdekében.

Szokásos szombati rádióbeszédében Barack Obama rámutatott: a szélsőséges elemek terrorja, a Föld légkörének melegedése, az atomfegyverek elterjedése vagy a globális gazdasági válság olyan probléma, amelyet egyetlen állam - legyen az még oly hatalmas - egyedül nem képes megoldani.

"Az Egyesült Államoknak utat kell mutatnia ebben. Ám a leghatékonyabban úgy juthatunk el e példátlan nagyságú problémák megoldásához, ha a többi állammal összehangolt módon cselekszünk" - szögezte le az amerikai elnök.
Beszédében kiemelte: annak fényében, mi forog kockán, nem engedhetjük meg magunknak, hogy elbeszéljünk egymás mellett. A régi nézetkülönbségek nem akadályozhatják a haladás elérését olyan területeken, ahol közös érdekeink vannak másokkal.

Obama pénteken kijelentette: már lát a súlyos gazdasági válságból kivezető útra utaló jeleket. "Ami körvonalazódni látszik, az az első reménysugarat jelenti a gazdaság számára" - fogalmazott az elnök az amerikai jegybank főnökével és gazdasági tanácsadóval a Fehér Házban tartott megbeszélés után.

Az USA elnöke egyedül nem tudja megmenteni a Földet

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: