2014-10-02 13:25:14• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi orvoskonferenciát tartanak Szatmárnémetiben

Három napon át tart a konferencia - a harmadik napon az orvoslás és a művészet kapcsolata lesz a téma.

Csütörtök reggel a Romantic étteremben vette kezdetét az immár XI. alkalommal megszervezett orvoskonferencia, a Szatmári Orvosi Napok. Ez három napon keresztül tart majd: helyi és meghívott gyógyítók tartanak szakmai előadásokat az első két nap folyamán, míg a harmadik napon a művészet és az orvoslás kapcsolata lesz a téma.

A csötörtöki és pénteki előadások során számos krónikus betegségről lesz szó, de téma lesz az orvoslás fejlődése és helyzete napjainkban, a fájdalom különböző fokozatainak az enyhítése, a TBC gyógyításának új módszerei is.

Az orvosok számára fontos az ilyen és ehhez hasonló konferenciákon való részvétel: egyrészt új ismeretek birtokába juthatnak, másrészt a részvételért vagy az előadásért kapott pontok fontosak ahhoz, hogy a következő évben is praktizálhassanak.

A megnyitón Dr. Bumbulut Calin, a Szatmári Orvosi Kamara elnöke köszöntötte a résztvevőket. Beszédében sajnálatát fejezte ki, miszerint a szatmári repülőtér épp zárva tart, emiatt több külföldi meghívott is visszamondta a részvételt. Dr. Dorel Coica polgármester orvosi minőségében is köszöntötte a jelenlevőket, Eugeniu Avram prefektus pedig mint állatorvos kívánt hasznos időtöltést a szatmári orvosoknak.

Dr. Simu Flaviu köszöntőbeszédében a Fogorvosok Kamarájának elnökeként Coica polgármestert támadta, ugyanis a tapasztalt szakember elfogadhatatlannak tartja, hogy a 2012-es tanácsi határozat meghozása óta még egyetlen iskolai fogorvosi rendelőt sem hoztak létre.

Szatmári Orvosi Napok

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: