2010-11-11 17:11:03• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi konferencia a Filharmóniában

„Árnyékban élők - a szükség arcai" címmel nemzetközi konferenciának ad otthont csütörtökön és pénteken a Dinu Lipatti Filharmónia és a Scheffler János Pasztorációs Központ terme.

Az „Árnyékban élők - a szükség arcai" kétnapos rendezvényén romániai, magyarországi, németországi és ausztriai szakemberek színvonalas előadásait hallgathatják meg az érdeklődők. Csütörtökön reggel kilenc órától ünnepélyes keretek között nyitották meg a Szatmárnémeti Caritas Szervezet által, megyeközpontukban első ízben megrendezett nemzetközi konferenciát.

Elsőként Löchli Tünde Terézia, a szervezet vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Szatmárnémetiben köszönthetünk ennyi neves ausztriai, németországi, magyarországi és persze romániai szakembert. A szeretetszolgálatra mindenütt szükség van, napjainkban pedig egyre inkább. Bízom benne, hogy a nemzetközi konferencia, a tapasztalatcsere mindannyiunk hasznára válik" - mondta el a megnyitón a Szatmár Megyei Tanács nevében Octavian Lazin, a tanácselnök kabinetfőnöke.

 

 

A megnyitót és a köszöntőket követően, tíz órától pedig megkezdődtek az előadások, a résztvevők az első napon többek között Hartmut Claes, a Caritas Witten (Németország) gazdasági igazgatójának előadásában „Árnyékban élők - Peremre szorult emberek" című előadását hallgathatták meg, az óbudai Családsegítő Szolgálat szakmai vezetőjének tolmácsolásában A munkanélküliség pszichoszociális hatásaival ismerkedtek, a Nagybányai Északi Egyetem részéről Liviu Bozga, egyetemi előadó a társadalom idősekhez való viszonyulásáról beszélt. A délután folyamán pedig a pasztorációs központban workshopokon vehettek részt a konferenciára érkezett vendégek.

A nemzetközi találkozó pénteken reggel a filharmónia termében a workshopok kiértékelésével és további színvonalas előadásokkal folytatódik.


Külföldi szakemberek is előadást tartanak a konferencián
Külföldi szakemberek is előadást tartanak a konferencián


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: