2011-01-10 14:21:54• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi konferencia

Január végén Szatmárnémeti ad otthont a határon átívelő Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciának (MIDK 2011).

Az előző évi MIDK 2010 konferenciához hasonlóan a Debreceni Egyetem Matematika- és Számítástudományok Doktori Iskolája, a Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szatmárnémeti kihelyezett tagozata valamint a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola 2011-ben is megrendezi a Matematika és Informatika Didaktikai Konferenciát (MIDK 2011). Az eddigiektől eltérően a konferenciát Szatmárnémetiben rendezik meg 2011. január 28-30. között.

A konferencia fő célja, hogy a magyarországi és a határon túli, matematika és informatika didaktikával foglalkozó, kutatók számára találkozási lehetőséget biztosítson. Továbbá, hogy a résztvevők beszámolhassanak aktuális kutatásaikról, tanácsokat, ötleteket kapjanak, esetleg bekapcsolódjanak egymás kutatásaiba, közös programot indítsanak.


A BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának épületre
A BBTE Szatmárnémetibe kihelyezett tagozatának épületre


„Több mint ötven magyarországi, szlovákiai, sőt svédországi szakembere is jelentkezett a konferenciára. A szatmárnémeti helyszín kitűnő lehetőséget ugyanakkor az erdélyi matematikusok, matematikatanárok nagyobb létszámban való részvételére is." - tudtuk meg Baranyai Tündétől, a szatmári kihelyezett tagozat adjunktusától.

A konferencián elhangzó előadások néhány kiemelt téma köré csoportosulnak. Egy-egy ilyen téma vitaindító előadásának megtartására a matematika és informatika didaktika neves szakértőit kérték fel a szervezők. A beszámolókat meghallgatva, a konkrét reflexiók után, kötetlen beszélgetésben lehetőség nyílik ötletek felvetésére, tanácsok, javaslatok megfogalmazására, közös kutatási kérdések, programok kialakítására.

A tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve az előadásokon kívül poszter-bemutatót is szerveznek. A poszterek alkalmasak lehetnek egyrészt rövidebb terjedelmű kutatások bemutatására, másrészt az előadáson elhangzottak kiegészítésére is.
A konferencia megnyitójára január 28-án, pénteken kerül sor, ezt követően pedig az érdeklődők számtalan érdekes előadást hallgathatnak meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: