2015-01-20 09:28:07• hírek • Kocsis Zoltán

Nemzetközi fotóverseny a vizes élőhelyekért

A vizes élőhelyek világnapja alkalmából fotóversenyre jelentkezhetnek a fényképezést és a természetet egyaránt szerető szatmári fiatalok. A fődíj igen kecsegtető.

Az iráni Ramsar városában 1971-ben írták alá a vizes élőhelyek és azon belül is elsősorban az ott élő madarak védelmét előíró egyezményt. Ehhez Románia 1991-ben csatlakozott, az országban összesen nyolc olyan terület van, amely a ramsari egyezmény védelmét élvezi.

A Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a nemzetközi eseményeknek megfelelően évről évre megemlékezik a vizes élőhelyek világnapjáról. Teszi ezt azért, hogy ily módon is próbálja meg tudatosítani a közvéleményben ezen ökoszisztémák fontosságát.

A ramsari egyezményt aláíró országok minden évben egy közös nemzetközi tematika alapján igyekeznek az emberek figyelmét a vizes élőhelyekre irányítani. Az idei események mottója: Vizes élőhelyek a jövőnkért - Csatlakozz hozzánk te is!

A nemzetközi és a megyei környezetvédelmi szervezetek idén fotóverseny eszközeivel igyekeznek előtérbe helyezni a vizes élőhelyeket. Aki részt szeretne venni ezen a nemzetközi versenyen, nem kell mást tennie, mint hogy feltöltsön egy fényképet a www.worldwetlandsday.org oldalra, A fotó értelemszerűen saját alkotás kell legyen és Szatmár megye valamely vizes élőhelyét kell ábrázolnia. A versenyen 15-24 év közöttiek vehetnek részt, a fotókat pedig február 2. és március 2. között lehet feltölteni.

A fődíj igen kecsegtető, a nyertes ugyanis a Star Alliance Biosphere Connections jóvoltával elutazhat a Föld egyik, tetszés szerint kiválasztott vizes élőhelyére.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: