2011-03-01 16:51:48• hírek • Szatmár.ro

Nemzetközi együttműködés

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai idén is részt vesznek abban az ACES elnevezésű nemzetközi projektben, melyet a bécsi Interkulturális Központ és az Erste Alapítvány közösen szervez.

A főgimnázium diákjai immár negyedik éve neveznek be a közép-európai országok iskoláit tömörítő projektben. Idén 15 ország diákjainak részvételével zajlik a verseny. A projekt kerettémája „A konfliktuskezelés iskolán belül és kívül". Minden résztvevő iskolának egy másik országból választott partneriskolával közösen kell készítenie egy projektet ebben a témakörben. A főgimnázium idén egy szlovákiai partneriskolával közösen vágott neki a rangos megmérettetésnek, amelynek keretében az elmúlt napokban városunkba látogattak besztercebányai tanulók és pedagógusaik.

A tizennégy tanuló és tanár hétfőn érkezett városunkba, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai pedig ünnepi műsorral fogadták őket. A vendégdiákokra azonban kedden is érdekes és mozgalmas programok vártak: városnézésen jártak, megtekintették a főgimnáziumot, délután két órától pedig nem csak a konfliktuskezelést, hanem az igazságos játékot is gyakorolhatták egy kosármeccs keretében a tanintézmény sporttermében.

A kosármeccs után számtalan beszélgetés, konfliktus-kezelési játékok és foglalkozások vártak a két csapatra.
A szlovákiai diákok szerdán délután utaznak haza, így a közös projekt utolsó összefoglalására még aznap sor kerül.
Az ACES projekt záró konferenciájára és a pályázat bemutatására március utolsó hetében kerül sor Prágában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: