2009-10-07 10:27:25• hírek • Ferenczi Noémi

Nemzetközi együttműködés

A Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai idén is részt vesznek abban az ACES elnevezésű nemzetközi projektben, melyet a bécsi Interkulturális Központ és az Erste Alapítvány közösen szervez.

A főgimnázium diákjai immár harmadik éve neveznek be a közép-európai országok iskoláit tömörítő projektben. Idén 15 ország diákjainak részvételével zajlik a verseny. A projekt kerettémája „Fiatal európaiak alakítják a jövőjüket". Minden résztvevő iskolának egy másik országból választott partneriskolával közösen kell készítenie egy projektet ebben a témakörben. A főgimnázium idén egy bolgár partneriskolával közösen vágott neki a rangos megmérettetésnek.

Szeptember 28. és október 2. között került sor a projekt megnyitójára Salzburgban, ahol a Kölcsey Főgimnáziumot Franczia Réka angol szakos tanárnő és Kovács Réka XI. B. osztályos diák képviselte. A projektben, egyébként, az iskola közel harminc diákja vesz részt. A nyitókonferencián a szatmáriak találkoztak a bolgár partneriskola képviselőivel, illetve megbeszélhették a közös projekt készítésének mentét, az együttműködés részleteit. A közös projekt az „Ez a század hozzánk tartozik" címet kapta. A két iskola közötti első cserekirándulásra november második felében kerül majd sor, amikor a kölcseysek ellátogatnak Vidin városában partneriskolájukhoz. A főgimnázium diákjai februárban látják vendégül partneriskolájukat.

A közös tevékenység szeptembertől márciusig tart. Ez idő alatt a diákok internetes oldalt készítenek, kérdőíveket állítanak össze, fotóversenyt illetve esszéíró versenyt stb. szerveznek. A találkozók során pedig workshoppokon vesznek részt, illetve kirándulást szerveznek - mondta el honlapunknak Franczia Réka tanárnő.

A projekt lebonyolítását az Erste Alapítvány ezer euróval támogatja illetve egy fényképezőgéppel, azonban a költségek ennek sokszorosát teszik ki, ezért a szülők, az iskola, vállalkozók támogatásában bíznak a projektben résztvevő diákok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: