2008-08-15 13:29:31• hírek • Szatmar.ro

Nemzetközi alkotótábor kezdődik

 Szatmárnémeti művészek is részt vesznek a III. Szatmárhegyi Nemzetközi Alkotótáborban.

Immár harmadik alkalommal szerveznek nemzetközi alkotótábort Szatmárhegyen, ahová a Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének négy tagja is hivatalos volt.

Az esemény augusztus 15-én pénteken kezdődött és augusztus 23-án, szombaton zárul. A Szatmári Alkotóház Képzőművészek Egyesületének művészein kívül - Gergely Csaba, Podolyák Vilmos, Reisz Tamás, Tillinger Stefan – a festőtáborban a Nagybányai festőiskola két nagy öregje: Deák János és Dudás Gyula, a szegedi Novák Péter, a budapesti Aba Szőcs László; a debreceni Szőnyi Sándor; a pilisvörösvári Vidakovics Balázs; a temesvári Creţu Loredana és a brassói Badea Anca Ioana művészek is jelen lesznek.

A tábor szervezői a Tóth család, akik a művészeket 1-2-3 ágyas szobákkal illetve napi háromszori meleg étkezéssel fogadták. A munkához szükséges preparált vásznakat, farostlemezeket, kartonokat szintén a Tóth család biztosítja. Azok a művészek akik nem ismerik a környéket kiránduláson is részt vehetnek.

A nemzetközi alkotótábort egy kiállítással egybekötött ünnepséggel zárják jövő hét szombaton 15 órai kezdettel, ahol bárki megtekintheti a táborban készült alkotásokat.

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: