2010-05-01 19:21:38• hírek • Póti Orsolya

Nemzetközi Strong Man Show-ra került sor Nagykárolyban

Május elsején első alkalommal rendezték meg Nagykárolyban az erős emberek nemzetközi versenyét, a Strong Man Show 2010-et, ahol Magyarország, Románia és Szerbia legerősebb emberei versenyeztek egymással. A rendezvényt egyébként idén negyedik alkalommal szervezték meg megyénkben.

Szombaton, a délutáni órákban első alkalommal került megrendezésre a Nagykárolyi Termál Strandon az erős emberek nemzetközi versenye, a Strong Man Show 2010, ahol három ország legerősebb emberei küzdöttek meg egymással és a súlyokkal.
A verseny a nemzetközi normáknak megfelelően négy próbából állt, azaz kamionhúzás, rönknyomás, koffercipelés és lengősúlycipelés, valamint kőtömb cipelés, azonban ez végül elmaradt.

Hazai színekben Corotean Sándor és Gabriel Ardelean, Szerbiából Miki Mihailovitcs és Roni Kecskés, Magyarországból pedig Szabó Zsolt, Sárai István, Nagy Ákos és Lukács Krisztián vettek részt a versenyen.  A nyolc versenyző gyakran  vesz részt országos és nemzetközi versenyeken, és számos szép eredménnyel büszkélkedhetnek. Az Erős Ember Versenyen négy csapat, azaz két magyarországi, egy szerbiai és egy román mérte össze erejét. Az első próba a kaminohúzás volt, amelyen egy hét tonnás kamiont kellett elhúzniuk a versenyzőknek. A második próba a rönknyomás volt, melyen a versenyzők 140 kilós rönköket nyomtak fekveés a győztes csapat az volt, aki ebből szám szerint a legtöbbet kinyomta. A harmadik próba volt a legnehezebb, mivel a versenyzőknek egy, 147 kilós vaskoffert, illetve  egy 340 kilós lengősúlyt kellett cipelniük. A próba győztese a leggyorsabb csapat volt. A negyedik próbára nem kerülhetett sor, mert a szatmárnémeti Corotean Sándor, aki a versenyen már amúgy is sérült karral vett részt, izomhúzódást szenvedett.

A verseny első helyezettje a második magyarországi csapat lett, azaz Szabó Zsolt és Sárai István. Ezüstérmet az első magyarországi csapat kapott, azaz Nagy Ákos és Lukács Krisztián, a harmadik helyet a román csapat kapta, a negyediket pedig a szerbek.  A versenyt Darázs Ádám bírálta, akit Európa tíz legerősebb emberének egyikeként ismer a nagyközönség.


Megrendezésre került a Strong Man Show 2010
Megrendezésre került a Strong Man Show 2010


Az első próba a kamionhúzás volt
Az első próba a kamionhúzás volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: