2011-05-12 13:02:46• hírek • Póti Orsolya

Nemzetközi Lucian Blaga Fesztivál

Lucian Blaga
Lucian Blaga

Május 14-én Szatmárnémetiben folytatódik a Kolozsváron elkezdődött Nemzetközi Lucian Blaga Fesztivál. a rendezvény keretében bemutatják a költő verseskötetét, melyet a magyarországi Balázs F. Attila költő fordított magyarra.

Az idei Lucian Blaga Fesztivál külföldi vendégei többnyire magyarországi és hazai  költők. Szentmártoni János, a Magyar Írószövetség elnöke társaságában Ladik Katalin, Zalán Tibor utaztak Kolozsvárra, ahol a csoport kiegészült a kolozsvári Karácsonyi Zsolttal és Egyed Péterrel.

A kulturális programban előadások, felolvasások és könyvbemutatók szerepelnek. A Szatmár Megyei Tanács, a Művelődési és Örökségvédelmi Igazgatóság, valamint a Poesis Multikulturális Központ szervezésében május 14-én Szatmárnémetiben folytatódik a kulturális program.

A rendezvény szombaton, 12 órától veszi kezdetét „Lucian Blaga 50 év utóélet" címmel a Poesis Kulturális Központban, ahol bemutatják a Balázs F. Attila fordításában megjelent Lucian Blaga: Poezii / Versek című kötetet, amelyet a Svédországban élő Hella Mayer illusztrált, valamint két Blagáról szóló antológiát is ismertetnek. A programon a magyarországi vendégek mellett szatmári költők is részt vesznek, többek között Alexandru Zotta és George Vulturescu.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: