2016-09-21 16:17:57• hírek • Kocsis Zoltán

Színes programok sora az autómentes napon

A kerékpáros közlekedés és a Szamos adta lehetőségek kihasználása játssza majd a központi szerepet szombaton a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség által szervezett eseménysorozaton. Mindez az európai autómentes nap apropóján.

A szombati programot tematikája és földrajzi kötődése alapján is két, egymástól jól elkülöníthető részre lehet bontani. Az egyik Kakszentmártonhoz és a vízen való közlekedéshez kapcsolódik. Az érdeklődők busszal juthatnak el a településre, a rendkívüli járat szombat reggel 9 órakor indul a Decebal-hídtól.

Kakszentmártonban délben lesz a megnyitó, amelyet az Aurel Popp Művészeti Iskola előadása tesz színesebbé. A folytatásban a Szamosra engedik a pillepalackokból, az iskola diákjainak tervei alapján készült járműveket. Az érdeklődők közben a Nomad Kajak egyesület révén kipróbálhatják a kajakozást, a Kentaur Szabadidő Központ jóvoltából pedig a lovaglással ismerkedhetnek meg. A Szatmárudvari Polgármesteri Hivatal pedig mindenkit megvendégel egy kis piknikre.

A vízről a kerékpárra kerül aztán a hangsúly, 14 órától bringatúra indul ugyanis a Golescu-hídtól Óváriig, illetve az országhatárig. A résztvevők ott találkozhatnak egy mintegy 80 fős, Magyarországról érkező bringás csapattal, élén Dienes Csillával, Szamossályi polgármesterével, valamint Mészáros Imrével, a magyar kormány fejlesztési minisztériumának képviselőjével.

Ezúttal a Vetési Polgármesteri Hivatalon lesz a sor, hogy megvendégelje a kerékpárosokat, akik aztán 16 órakor indulnak Szatmárnémeti felé. Itt fogadják őket a város és a megye vezetői, végezetül megtekinthetik a megyeszékhely látnivalóit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: