2009-03-13 14:46:57• hírek • Ferenczi Noémi

Nemzeti ünnep a Kölcseyben

Az 1848-as forradalom hőseiről emlékeztek meg a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai és tanárai pénteken az iskola dísztermében.

Nemzeti ünnepünk alkalmából műsort adtak elő a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai. A diákok különös átéléssel idézték fel az 1848-as forradalom hangulatát, a márciusi ifjak elszántságát, hazaszeretetét.

Kellő tisztelettel emlékeztek meg az 1848-as szabadságharc hőseiről, és nem csak a mellükre tűzött kokárdákkal jelezték, hogy ünnep van szívükben.

Ennek szellemében töltötték el a napot, hiszen nem csak a díszteremben, hanem az osztálytermekben is szavalatok, énekek hangzottak el.

 

A díszteremben előadott műsorban a szavalatok mellett az iskola néptánccsoportja is fellépett. Az iskola kórusa az alkalomhoz illő, sokak szemében könnyeket fakasztó énekkel járult hozzá a színvonalas előadáshoz, a dicső márciusi napokról való megemlékezéshez.

A hétvégén ünnepi megemlékezések sora kerül megrendezésre vidéken és a megyeszékhelyen egyaránt. Nemzeti ünnepünk alkalmából két Petőfi-szobor leleplezésére is sor kerül. A Hám János Római Katolikus Iskolaközpontban és Református Gimnáziumban hétfőn tartanak ünnepi megemlékezést.

Részlet a díszteremben előadott ünnepi műsorból

A képekre kattintva elérhető a képgaléria

A diákok színvonalas műsort állítottak össze március 15. alkalmából

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: