2016-03-14 13:28:56• hírek • refszatmar.eu

Nemzeti ünnep Szárazberken és Szamosdarán

Vasárnap emlékezett meg a márciusi ifjakra és az 1848-49-es hősökre Szárazberek és Szamosdara református közössége...

Szárazberken Ilonczai Zsombor igehirdetését a berki fiatalok műsora és templom előtti néptánccsokra követte. A Hármashatár Egyesület ifjúsági néptánccsoportja táncolt, előadásukat a templomból való kivonulás után adták elő, majd a gyülekezet tagjai átvonultak a temetőbe, ahol megkoszorúzták Szoboszlai István lelkipásztor síremlékét, aki 1848-49-es forradalom és szabadságharc idején szolgált Szárazberken.

A Szárazberki Református Egyházközség nevében koszorúzott Bűcs Dénes és Kocsány Beatrix, a Szárazberki RMDSZ nevében Molnár Zoltán elnök, a Szárazberki Hármashatár Egyesület nevében pedig Bűcs Gábor Attila elnök. Az esemény a Szózat eléneklésével ért véget.

Vasárnap tartotta március idusai megemlékezését a Szamosdarai Református Egyházközség is. Versényi István szamosdarai lelkipásztor hirdette Isten Igéjét: „az Úr kegyelme, hogy még nincsen végünk, mert nem fogy el irgalmassága! Minden reggel megújul, nagy a te hűséged!" (JerSir 3,22-23)

Köszöntött Găman Mihai polgármester és gondnok. Jelen volt Elek György újságíró, költő. A darai ifjak szép és tartalmas műsorral készültek az alkalomra.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: