2017-11-15 15:02:38• hírek • Szatmár.ro

Nemzeti Dohányzás Mentes Nap

A Szatmárnémeti Közegészségügyi Igazgatóság, és a Szatmárnémeti Drogprevenciós És Tanácsadó Központ kampányt szervez "Győzd le a dohányfüggőséget! Nyerd vissza az egészséged!” címmel a Nemzeti Dohányzásmentes Nap alkalmából.

Minden év november harmadik csütörtöke az a nap, amikor felhívják az emberek figyelmét  a dohányzás által okozott kockázatokra és tájékoztatást nyújtanak a témában. Ugyanis nem csak az aktív dohányosok vannak fokozottan kitéve a dohányzás káros hatásainak, hanem a nemdohányzók is, akik a belélegzett cigarettafüst miatt kerülhetnek rosszabb egészségügyi állapotba.

Az úgynevezett "passzív dohányzás” a nemdohányzókat érinti, akik akaratukon kívül lélegzik be a cigarettafüstöt. A nemdohányzókat a kampány arra buzdítja, hogy a hatályos jogszabályok betartásával érvényesítsék a füstmentes levegőhöz való jogukat.

A kampány része a tájékoztatás is, hiszen tudatosítani kell az emberekben, milyen kockázatokkal jár az, ha dohányoznak. A dohányosok  növelik a dohányfüst káros hatásainak kitett emberek számát a társadalomban, tudtukon kívül betegíthetnek meg másokat is maguk körül.

Megdöbbentő információ,  hogy a Román Tüdőgyógyászati ​​Társaság adatai szerint a tüdőrákos betegek mintegy 85% -a dohányos. Naponta átlagosan 70 halálesetet okoz a dohányzás, ugyanakkor a felmérések arra is rávilágítanak, hogy megközelítőleg 42 ezer ember szenved a cigaretta szövődményeitől.

Amiért érdemes abbahagyni a dohányzást az, hogy a várható élettartam a cigaretta elhagyásával növekedhet, csökken a szívinfarktus kockázata, csökken a rákos daganatok kialakulásának kockázata, emellett pedig családi siker, főleg a gyerekek szemében hatalmas dolog, ha a szülők fel tudnak hagyni káros szokásaikkal.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: