2010-03-10 19:21:49• hírek • Szatmár.ro

Nemsokára nemzetközi döntő!

Megyeszékhelyünkön rendezik meg március 19-22. között a Nemzetközi Magyar Matematika Versenyt.

A megmérettetés főszervezői, Szatmárnémeti három magyar tannyelvű középiskolája - Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Református Gimnázium - több száz személyt várnak a döntőre.

Kovács Béla, a főgimnázium matematika szakos tanára portálunk megkeresésére elmondta, hogy a megmérettetést eddig Magyarországon, Felvidéken, Délvidéken, Kárpátalján, valamint két romániai városban - Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön - rendezték meg, az ez évi márciusi nemzetközi döntőre pedig közel 250 IX-XII. osztályos diákot, valamint meghívott vendégeket és zsűritagokat várnak Szatmárnémetibe.

A meghívott tanulók a Kárpát-medence iskoláinak legjobb matekesei közül kerültek ki: 85 magyarországi, 40 szlovákiai, 20 ukrajnai, 25 szerbiai és 70 romániai diák méri össze a tudását a jövő héten.

A vetélkedő erdélyi szintű megmérettetést már megszervezték Sepsiszentgyörgyön, amelyen a Kölcsey Ferenc Főgimnázium két tanulója is első díjas lett, rajtuk kívül pedig még négy diák képviselheti az iskolát a jubileumi nemzetközi döntőn.


A kölcseys matekesek már bizonyítottak Sepsiszentgyörgyön
A kölcseys matekesek már bizonyítottak Sepsiszentgyörgyön


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: