2010-04-21 17:52:42• hírek • Szatmár.ro

Pénteken rendezik az első állásbörzét

Pénteken, április 23-án Románia minden megyéjében, köztük Szatmárban is általános állásbörzét szerveznek.

Az Országos Munkaerő-nyilvántartó Ügynökség (ANOFM) legutóbbi adatai alapján 0,3 százalékkal emelkedett a munkanélküliségi ráta az országban az elmúlt hónaphoz képest, amely jelenleg meghaladja a 8,3 százalékot.

Szatmár megye sem marad le sokkal a negatív mérlegtől, bár nálunk január óta stagnál a munkanélküliségi arány, ám térségünkben így is hét százalékon felüli az állástalanok száma, mintegy tizenegyezren nem rendelkeznek hivatalos munkahellyel a statisztikai adatok alapján.

Gheorghe Tilibasa, a Szatmár Megyei Munkaelosztó Hivatal (AJOFM) igazgatója portálunknak elmondta, hogy a munkanélküliség visszaszorításáért idén is több állásbörzével készül a hivatal, az elsőre pedig április 23-án, pénteken reggel kilenc órától kerül sor a megyeszékhelyen, a Szakszervezetek Művelődési házában.

„Nagyon sok az állástalan a megyében, az elmúlt hónap végén hétszázalékos volt a munkanélküliségi ráta - ezért nagyon fontos a börze megrendezése, valamint az idősebb korosztály aktív munkakeresése is" - magyarázta az igazgató. A pénteki állásbörzére egyelőre 43 Szatmár megyei munkaadó jelentkezett 318 felkínált állással, de a munkaelosztó hivatal munkatársai szerint, nagy valószínűséggel ma és holnap még gyarapszik a munkaadók száma.


Állásbörze - még a Termal Hotelben. Most a helyszín a Szakszervezetek Művelődési Háza lesz
Állásbörze - még a Termal Hotelben. Most a helyszín a Szakszervezetek Művelődési Háza lesz


A felkínált állások közül a legtöbb helyre biztosítási ügynököket keresnek, de villanyszerelők, lakatosok, szakácsok, textilipari munkások és a hegesztők számára is ajánlottak fel munkahelyet. A külföldi állásokat közvetítő EURES iroda is felállítja a standját pénteken reggel, így azoknak is, akik inkább külföldön szeretnének dolgozni, lesz miből válogatniuk - tudtuk meg az igazgatótól.

Ebben az évben a pénteki lesz az első állásbörze, amit országos szinten minden megyében megrendeznek, azonban nem ez lesz az utolsó. A tervek szerint, több alkalommal igyekeznek majd hasonló akciót szervezni a romáknak, a szociális, állami gondozásból kikerülő fiataloknak, de lesz kifejezetten nők számára szervezett börze is.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: