2011-04-27 16:41:32• hírek • Szatmar.ro

Nemsokára a régi főtéren is internetezhetünk!

Május elején Szatmárnémeti is csatlakozik azon erdélyi városok közé, ahol a internettől elszakadni képtelenek immár a köztereken is élhetnek kedvenc hobbijuknak: navigálhatnak a világhálón, mutogathatják legújabb fényképeiket a közkedvelt közösségi oldalakon, esetleg létfontosságú elektronikus leveleket küldhetnek.

„A wireless egy olyan közszolgáltatás, amely ugyan nem létszükséglet, ám amelyet egyre inkább elvárnak és amelynek szerepelnie kell egy modern város kínálati palettáján", mondta Ilyés Gyula polgármester.

A város első embere elmondta továbbá, elsősorban a fiatal generáció tagjai valamint azon egyetemisták részéről származott a wi-fi iránti igény, akik Kolozsváron, Temesváron vagy Marosvásárhelyen már hozzászoktak ehhez a szolgáltatáshoz.

A szatmárnémeti hálózat hivatalos átadására május hetedikén kerül majd sor, ezt követően pedig bárki élvezheti az internetezés jelentette előnyöket a régi- és az új főtéren, az Coposu-sétányon valamint a Kossuth-kertben.

A hálózat kiépítéséhez szükséges felszereléseket ingyen bocsátja a város rendelkezésére az Országos Rádiókommunikációs Társaság (Radiocom), az internet-előfizetés pedig 240 eurójába kerül polgármesteri hivatalnak havonta.

A Radiocom képviseletében Túrós Lóránt igazgató a Szatmar.ro-nek elmondta, a jövőben hat megás garantált sávszélesség áll majd a wi-fizők rendelkezésére: „Nem az a cél, hogy a területen lakók felmondják a vezetékes internetes megrendeléseiket, éppen ezért a letöltéseket letiltjuk. Célunk az, hogy a teljes sávszélességet elfogyasztó letöltések helyett mindenki kényelmesen írhasson egy emailt vagy navigálhasson az interneten", mondta Túrós.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: