2013-05-05 10:21:50• hírek • Kertész Róbert

Nemi erőszak gyanújával vettek őrizetbe egy vezető brit politikust

Nemi erőszak gyanújával őrizetbe vették szombaton a brit parlament alsóházának egyik alelnökét.

Az 55 éves Nigel Evans konzervatív párti képviselő - aki a melegek jogaiért küzdő aktivistaként is közismert - a hatósági gyanú szerint két fiatal férfi sérelmére követte el a bűncselekményeket.

A rendőrség szombat este csak annyit tett közzé az ügyről, hogy nemi erőszak és "szexuális jellegű támadás" gyanújával kezdték meg egy 55 esztendős férfi kihallgatását, de egybehangzó brit médiaértesülések szerint az alsóház egyik alelnökéről van szó.

Evans 1992 óta alsóházi képviselő a 2010-ben kormányra került Konzervatív Párt színeiben. Jelenlegi pozíciója előtt is több magas tisztséget betöltött a tory frakcióban, 1999 és 2001 között pedig a Konzervatív Párt alelnöke is volt.

Az alsóház - a brit parlament választott alsó kamarája - alelnöki posztjára 2010-ben választották meg. Az alsóháznak három alelnöke van; egyikük a most őrizetbe vett tory képviselő.

Nigel Evans 2010-ben, a Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit lapnak nyilatkozva tárta fel meleg mivoltát. Az interjúban kijelentette: elege van abból, hogy "hazugságban" éljen. Nevek említése nélkül hozzátette: politikai ellenfeleitől is kapott olyan fenyegetéseket, hogy nyilvánosságra hozzák szexuális irányultságát.

A politikus az interjú óta nyilvánosan és rendszeresen szót emelt a melegek jogainak érvényesítéséért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: