2013-01-25 13:55:31• hírek • Póti Orsolya

Németországi tehetségek voltak a szatmári filharmónia meghívottjai

Németországi karmesterek és egy lengyel születésű szopránénekesnő közreműködésével játszott január 24-én a Szatmárnémeti „Dinu Lipatti" Filharmónia zenekara. A közel két órás koncert keretében Mendelssohn, Mahler és Dvořák műveit hallhatta a közönség.

A Düsseldorfi „Robert Schumann" Zeneművészeti Főiskola karmester szakán tanulók és Mathilda Kochan szopránénekesnő voltak a szatmári filharmónia meghívott előadói január 24-én, csütörtök este. A koncert során fellépő karmestertanoncok professzora Rüdiger Bohn karmester és zongoraművész, aki az Európai Kortárszenei Intézet igazgatója és a düsseldorfi főiskola tanszékvezetője.

Bohn a "Robert Schumann" Zenekonzervatóriumban végezte tanulmányait és olyan neves művészekkel dolgozott együtt, mint John Eliot Gardiner és Leonard Bernstein. Repertoárjában a klasszikus daraboktól egészen a kortárs zenéig minden megtalálható. Tagja a bécsi Klangforumnak, a Zürichi Collegium Novumnak és az Österreichisches Ensemble für Neue Musik név alatt működő együttesnek.

A koncert első felében Hossein Pishkar és Alexander Binder diákok vezényeltek. A Mahler-daraboknál közreműködött Mathilda Kochan szopránénekesnő, aki jelenleg végzi mesteri tanulmányait a Düsseldorfi „Robert Schumann" Zeneművészeti Főiskolán. A varsói születésű énekesnő olyan előadóművészek irányítása alatt tanult, mint Sylvia Geszty, Lawrence Bakst és Gemma Visser. Repertoárja elsősorban operákból, operettekből, liedekből és oratóriumokból áll, de az énekléssel párhuzamosan flamenco tanfolyamot is végez.

A műsor második felében Dvořák VII. szimfóniája csendült fel, amelyet Alexander Kalweit, Hang Gyul Song, Pavel Sarkissian és Seitaro Ishikawa vezénylésével játszotta el a zenekar.

A következő szimfonikus koncertre január 31-én kerül sor, melynek szólistája Remus Rimbu hegedűművész lesz, a zenekar pedig Romeo Rimbu karmester vezénylésével játszik majd C. Saint-Saens, Sarasate és Sviridov műveket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: