2019-08-21 12:44:01• hírek • Bede Emőke

Németországi munka ígéretével vertek át nagykárolyiakat és börvelyieket

Nyomozást indított a rendőrség annak a cégnek a képviselője ellen, aki vélhetően három személyt is átvert egy kecsegtető németországi munkalehetőség ajánlatával – tájékoztatta hírportálunkat a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség.

A hatóság azt követően indított vizsgálatot, hogy három, 31 és 50 éves személy bejelentette, munkaszerződést kötöttek egy közvetítő céggel, melynek feltételeként előre ki kellett fizetniük a németországi utazás költségeit. Balszerencséjükre a szállításra végül nem került sor, bottal üthették a pénz nyomát. A nagykárolyi és börvelyi személyek által megtett feljelentés nyomán a rendőrség csalás gyanújával indított nyomozást, és jelenleg azon dolgoznak, hogy a bűncselekmények teljes rendszerét feltérképezzék, illetve azonosítsák mindazokat, akiknek része volt az átverésben – közölték.


A rendőrség arra inti a leendő munkavállalókat, hogy bármiféle szerződés aláírása előtt alaposan dokumentálódjanak, akár több forrásból is, az önmagukat különféle cégek képviselőinek kiadó ügynököknek pedig egy vasat se fizessenek előre. Ha hasonló bűncselekményekkel találkoznak, mindenképp értesítsék a hatóságokat, hogy a csalók kezén minél előbb kattanhasson a bilincs.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: