2014-09-08 10:18:14• hírek • MTI

Németországban feltételezett terroristákat vettek őrizetbe

Kenyából visszatérő német állampolgárokat vettek őrizetbe terrorizmus gyanúja miatt a frankfurti repülőtéren - jelentette hétfőn az SWR német regionális közszolgálati rádió.

A három férfit azzal gyanúsítják, hogy az as-Shabab nevű szélsőséges iszlamista fegyveres szervezet tagjai. Az SWR szerint azért tértek vissza Németországba, mert már nem akartak részt venni a terrorista szervezet véres akcióiban.

A frankfurti ügyészség megerősítette az őrizetbe vétel tényét, de csak annyit közölt, hogy a szövetségi ügyészség utasítására jártak el.

Az al-Kaida szövetségeseként számon tartott as-Shabab elsősorban a Kenyával szomszédos Szomáliában aktív. Ez a szervezet állt a 2013. szeptember 21-én a kenyai fővárosban, Nairobiban a Westgate üzletközpont ellen elkövetett terrortámadás mögött is, amelyben 67 ember halt meg.

Németországból az alkotmányvédelmi hivatal (BfV) - a német belső elhárítás - szerint már több mint 400-an utaztak a Közel-Keletre, hogy csatlakozzanak a szíriai polgárháborúban részt vevő, illetve Irakban felkelést folytató radikális iszlamista fegyveres csoportokhoz. Afrikai iszlamista terrorszervezethez csatlakozó német állampolgárokról viszont eddig nem voltak hírek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: