2019-04-24 09:00:55• hírek • Bede Emőke

Németországba látogatott több Szatmár megyei polgármester is

Április 15–19. között egy igencsak népes küldöttség látogatott a Németországban található Ostalb járásba, ahol hivatalosan is aláírták a testvérmegyei kapcsolatról szóló megállapodást. A Szatmár Megyei Tanács képviselői mellett Nagykároly, Avasfelsőfalu, Tasnád, Erdőd és Sárközújlak polgármestere is részt vett a látogatáson.

Az esemény egyik legfontosabb pontja kétségtelenül az a találkozó volt, melynek során a Szatmár és az Ostalb megyei elöljárók a két megye közös fejlesztési lehetőségeit igyekeztek feltérképezni. A másik kulcsmomentum pedig a testvérmegyei kapcsolatról szóló megállapodás aláírása volt. A dokumentumot Aalen városában, a helyi prefektúra székhelyén szignózták.


Klaus Pavel prefektus a helyszínen elmondta, május hónapban a nagykárolyi Simion Barnutiu Technológiai Líceum diákjai szakmai látogatást fognak tenni Aalenben, hogy megismerkedhessenek a német duális képzéssel. Ugyanakkor a feleknek ezen túlmutató terveik is vannak: szeretnének olyan közös projekteket véghezvinni, melyek egész Európában példaként szolgálhatnak majd. Pataki Csaba tanácselnök amellett, hogy háláját fejezte ki a Német Vöröskeresztnek a Szatmár megyének adományozott egészségügyi felszerelésekért, a duális képzés és a hulladékgazdálkodás fejlesztése során nyújtott támogatásért is köszönetet mondott a német félnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: