2013-06-10 13:00:19• hírek • MTI

Németországba látogat Victor Ponta

Először látogat hivatalosan Németországba Victor Ponta román miniszterelnök a tavalyi romániai belpolitikai válság óta, a vizit célja a kormányfő szerint, hogy helyreállítsák a kétoldalú kapcsolatokat a válság előtti szintre.

Ponta hétfőn Bukarestben újságíróknak elmondta: látogatásának fő célja a gazdasági kapcsolatok fellendítése, ezért német beruházókkal találkozik, akiket megpróbál meggyőzni, hogy fektessenek be Romániában - olvasható a Mediafax hírügynökségben.

A özszolgálati rádió is idézte hétfőn Victor Pontát, aki szerint az is nagyon fontos, hogy Románia újfent bebizonyítsa Németországnak, Franciaországnak és a többi nyugati partnereinek: stabil, komoly és erős ország.

Ponta hozzátette, azt szeretné, hogy Románia is váljon a térségben Európa olyan komoly partnerévé, mint Lengyelország, hiszen megvan erre a képessége.

Tavaly nyáron a Victor Ponta általa vezetett kormányzó Szociálliberális Szövetség (USL) felfüggesztette tisztségéből Traian Basescu államfőt, de nem sikerült leváltania azt követően, hogy érvénytelen volt az erről kiírt népszavazás.

Az Európai Unió vezető országai - köztük Németország is -, bírálták akkor Romániát a demokratikus normák megsértése miatt.
Victor Ponta hétfő este találkozik Angela Merkellel, kedden német beruházókkal tárgyal, köztük a Daimler vállalat vezetőségével, amely nemrég jelentette be, hogy újabb beruházással bővíti romániai kapacitását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: