2020-04-29 15:17:31• hírek • Bede Emőke / Agerpres

Németország fogja fizetni a koronavírussal fertőződött román munkavállalók ellátását

Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com
Képünk illusztráció. Forrás: pixabay.com

Amint arról a keddi nap folyamán beszámoltunk, az új típusú koronavírussal fertőződtek meg a németországi Badden-Württemberg tartományban található Birkenfeld város vágóhídjának alkalmazottai, köztük több mint kétszáz román állampolgár.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a vágóhíd 300 alkalmazottjánál igazolták a SARS-CoV-2-fertőzést, többségük - több mint kétszázan - román állampolgárok, és mindannyian karanténban vannak. A német hatóságok által szolgáltatott információk szerint a fertőzöttek többsége tünetmentes vagy enyhe tüneteik vannak. Mindössze öt személy szorult kórházi kezelésre, és kettőt közülük már kiengedtek a kórházból.


„Az érintettek egészségügyi állapotát folyamatosan szemmel tartja a helyi közegészségügyi hatóság, a karanténközpontokat pedig állandó őrizet alatt tartják. A német hatóságok megerősítették, hogy minden alkalmazott rendelkezik egészségügyi biztosítással, így az elkülönítésből és az esetleges kórházi kezelésekből adódó költségeket a német fél fogja fedezni” – közölte szerdán a szaktárca vezetője. Hozzáteszi: a munkavállalók a karantén vagy a kórházi kezelés idején sem maradnak fizetés nélkül, ezt megerősítette maga a németországi munkáltató is.


A külügyminisztérium megjegyzi, hogy ez idáig sem Románia berlini nagykövetségére, sem a stuttgarti főkonzulátusra nem érkezett konzuli segítségnyújtásra vonatkozó igénylés az érintett román állampolgárok részéről. A német vágóhíd összesen 500 román állampolgárt foglalkoztat - derül még ki a tájékoztatásból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: