2020-03-28 13:05:42• hírek • Szatmár.ro

Németország és Franciaország is pirosra váltott. Azonnali karanténba kerülnek az onnan hazatérők

Március 26-ától kezdődően Franciaország és Németország is felkerült Olaszország és Spanyolország mellé a koronavírus-járvány tekintetében fokozottan érintett, azaz piros zónás országok listájára. Ennek érdelében, mindazok, akik ezen országokból térnek haza Romániába, azonnali hatállyal 14 napos intézményes karantén alá kerülnek.

Az erről tájékoztató prefektusi közlemény arról is ír, hogy a Szatmár Megyei Prefektusi Hivatal igyekszik a lehető legjobban odafigyelni ezen előírások betartására.

A tájékoztatás hangsúlyozza, hogy azok, akik „sárga zónából” térnek haza, 14 napos lakhelyi elkülönítésre lesznek felszólítva, viszont az eddig tapasztaltak szerint nagyon sokan nem tartják be ezen rendelkezéseket. A szabályszegők komoly pénzbírságra számíthatnak, illetőleg 14 napos intézményes karanténba kerülnek.

Az intézményes karantén megszervezése mostanáig is komoly gondot okozott a hatóságok számára, az e célra kialakított helyek mára megteltek, éppen ezért a Szamos Sürgősségi Felügyelet munkatársai sátrakat állítottak fel, melyeket tábori ágyakkal, hálózsákokkal, fűtőberendezésekkel, árammal szereltek fel, illetve az itt elszállásoltak számára biztosítottak a higiéniai körülmények, illetve a napi háromszori étkezés is.

A katonai felügyeletet a Szatmár Megyei Csendőrség biztosítja a nap mind a 24 órájában.

A prefektúra kéri a lakosságot, ne bagatelizálják el a helyzetet és tartsák be a szigorító intézkedéseket.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: