2014-06-16 14:19:44• hírek • mti

Németország Ronaldo ellen a G csoport rangadóján

A brazíliai labdarúgó-világbajnokság egyik esélyesének tartott németek rögtön egy rendkívül nehéz mérkőzéssel kezdenek, ugyanis az aranylabdás Cristiano Ronaldo vezette portugálokkal találkoznak hétfőn.

Joachim Löw együttese ugyanakkor önbizalommal telve várhatja az összecsapást, mivel legutóbbi 11 találkozóján veretlen maradt, a vb-ken pedig 1990 óta valamennyi nyitómeccsét megnyerte. A szakvezető helyzetét szintén könnyíti, hogy a torna rajtjára mindkét sérültje, azaz a kapus Manuel Neuer és a védő Philipp Lahm is felépült.

A németek számára nem más a cél Brazíliában, minthogy véget vessenek 18 éve tartó rossz sorozatuknak, ugyanis az 1996-os Eb óta nem nyertek nagy trófeát, igaz, a legutóbbi három vb-n dobogós helyen zártak, ahogy a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságon is bejutottak a legjobb négy közé.

A portugálok eredményességét kétségtelenül a Real Madrid sztárja, Ronaldo határozza meg, aki a jelentések szerint teljesen felépült sérüléséből, amely az idény végén, illetve a vb-felkészülés elején hátráltatta őt.

Amennyiben a csoportban a papírforma érvényesül, akkor ennek a találkozónak a győztese szinte biztos továbbjutónak érezheti magát, a vesztes pedig két kiélezett találkozóra számíthat az Egyesült Államokkal és Ghánával.

Az amerikai és az afrikai együttes pedig azzal a téttel csap össze egymással hétfőn, hogy a győztes megőrzi esélyét arra, hogy meglepetést okozzon a négyesben továbbjutásával, a vesztes pedig szinte biztosan elbúcsúzhat nyolcaddöntős álmaitól.

"Nagyon jó csapat az amerikai, nem lesz könnyű dolgunk" - mondta Akwasi Appiah, a ghánaiak szövetségi kapitánya, aki csapatával arra készül, hogy sorozatban harmadszor is túlélje a csoportkör a vb-ken.
Kollégája, a német Jürgen Klinsmann szerint a középpályán dőlhet el a csata és szerinte igen kiegyenlített, izgalmas és szórakoztató meccsre van kilátás.

Érdekesség, hogy a két csapat a legutóbbi két vb-n is találkozott egymással, 2006-ban a csoportkörben és 2010-ben a nyolcaddöntőben is Ghána nyert 2-1-re.

A G csoport programja:
Németország - Portugália 19.00
Ghána - Amerikai Egyesült Államok 01.00

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: