2012-01-26 16:16:33• hírek • MTI/Kocsis Zoltán

Németh Krisztián fél évre aláírt a Waalwijkhoz

Németh Krisztián csütörtökön féléves szerződést kötött a holland élvonalban szereplő Waalwijk labdarúgócsapatával.

"Krisztián már átesett az orvosi vizsgálaton is és mindent rendben találtak. Ha sikerül elintézni az adminisztrációs ügyeket, azaz megérkezik a játékengedélye a klubhoz, akkor, ha csak csereként is, de már a hétvégi bajnoki is pályára lépne" - mondta az MTI-nek Kövesdi Viktor, a U20-as világbajnoki bronzérmes játékos ügyeit intéző menedzseriroda egyik vezetője.

Beszámolója szerint az újonc csapatnak csatárra volt szüksége, hogy stabilizálja magát az élvonalban, s ebben lehet a gárda segítségére a magyar futballista, akiről nagyon jó véleménnyel van Ruud Brood vezetőedző.

Németh a 29-es mezszámot fogja viselni a Waalwijkban, amely az éppen biztos bennmaradást érő 15. helyen áll a tabellán.

A sárga-kék együttesben az ősszel csak Geoffrey Castillion és Rick ten Voorde nyújtott  elfogadható teljesítményt: ők egyaránt négy gólig jutottak. A többi csatár alig-alig kapott  lehetőséget, ami arra utal: a Waalwijknak még szüksége van olyan támadóra, aki gólokat tud rúgni.

Németh néhány évvel ezelőtt a magyar labdarúgás legnagyobb tehetségének indult, el is vitte az MTK-tól a Liverpool. A sztárcsapatban nem tudta a felnőttek közé verekedni magát, ezért kölcsönadták az AEK Athénnak. Görögországban jól indult, de sérülései folyamatosan hátráltatták. Ennek ellenére az Olympiakosz Pireusz 2010 nyarán 1,2 millió eurót fizetett érte. Itt alig játszott, mint ahogy Volosznak kölcsönadva sem. Tavaly nyáron a pireusziak felbontották a szerződését, az ősszel a magyar második osztályba visszaesett MTK-ban játszott.

A magyar válogatottban eddig négy alkalommal lépett pályára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: