2016-04-13 00:12:46• hírek • Blikk.hu

Németh Kristóf: Sok a két dudás egy csárdában!

Tulajdonostársai és közte kialakult nézetelkülönbségek miatt mondott le a Játékszín ügyvezető igazgatói posztjáról Németh­ Kristóf.

A színész nem vállalta, hogy a társaság taggyűlésén megszavazott módon, Bank Tamással közösen, kettős ügyvezetéssel működjenek tovább. Németh három és fél éve vezette a körúti színházat, amit 2012-ben 3,1 millió forintért (közel 45 ezer lej) vásároltak meg üzlettársaival, s amely ma sikerei csúcsán, állandó telt házzal megy. Bank szerint Németh sűrű elfoglaltságai miatt volt szükség arra, hogy megosszák a feladatokat - az igazgató kedd reggel jelentette be a lemondását.

- Közel egy éve van már erről szó - mondta a Blikknek Németh Kristóf. - Tavaly nyáron merült fel, hogy Bank Tamás igazgató szeretne lenni. Én már akkor nem értettem, hogy egy művészileg és gazdaságilag is sikeresen működő színház élére miért kell két vezető, de a kérdéseimre máig nem kaptam kielégítő választ. Elmondtam, nem értek egyet a kettős vezetéssel, ez olyan nagy cégeknél bevett dolog, ahol több ágazatot kell elvezetni, vagy az Operánál mondjuk, ahol különböző tagozatok vannak. De a Játékszín Budapest egyik legkisebb színháza. Hogy nézne ki a kettős vezetés a gyakorlatban? Színre vinnénk például a Hamletet, amit én Kulka Jánossal képzelek el, Bank Tamás pedig Eperjes Károllyal, és akkor ki-ki felkéri a saját jelöltjét? Vagy döntsön a tulajdonosi többség? Azt látom, hogy erős ambíciók fogalmazódtak meg Bank Tamás részéről, egy új stílus mutatkozhat be.

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: