2016-10-08 16:26:37• hírek • Szatmár.ro

Német sörök és zene, sváb és bajor ételek a Kis Szatmári Oktoberfesten

Szikrázó napsütésben vette kezdetét szombaton 14 órakor a Német Demokrata Fórum által szervezett Kis Szatmári Oktoberfest. Radu Bud prefektus verte csapra az első hordót, Pataki Csaba megyei tanácselnök pedig a hagyományokhoz híven megízlelte és megfelelőnek találta a sör minőségét, úgyhogy elkezdődhetett a kétnapos ünnep.

Szombaton és vasárnap tartják Szatmárnémetiben, az Árpád (Vasile Lucaciu) utcai Svábház udvarán a Kis Szatmári Oktoberfestet. A megnyitó ünnepség 14 órakor volt, Radu Bud prefektus egy kalapácsütéssel a helyére is illesztette a sörcsapot, ám az eltört, de ennek ellenére sikerült kicsalogatni a Németországból hozott folyékony kenyeret a hordóból. A müncheni eseményen a szövetségi tartomány elnöke, szatmári viszonylatban Pataki Csaba megyei tanácselnök, ellenőrizte a sör minőségét. Ezt megfelelőnek is találta, de kicsit csalódott is volt, mert a korsója háromnegyedrészt habbal volt tele.

Aztán megkezdődött a mulatság, komoly sor alakult ki a hordónál, ugyanis annak tartalmát ingyen fogyaszthatták el a résztvevők. A jó német sör iránt nagy volt a kereslet a későbbiekben is. A csapolt sör mellett volt üveges fekete és szűretlen árpasör is, úgyhogy a sörrajongók nagy izgalommal láttak neki a kóstolgatásnak.

Aztán sor alakult ki az Oktoberfest elmaradhatatlan pereceiért is, sült a fehér kolbász és sokan meg akarták kóstolni a sváb spunkernudelt, a savanyúkáposztás-sültszalonnás nudlit, vagy a bajor csülköt is.

A népünnepély, mint már említettük, két napon át tart, szombaton és vasárnap is 22 óráig várják a résztvevőket. A jó ételek és a sör mellé hagyományos német zene is szól, ezt többségében a messze földön híres Mezőfényi Fúvószenekar szolgáltatja.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: