2013-06-26 23:19:59• hírek • Kocsis Zoltán

Német rövidfilm-fesztivál Szatmárnémetiben

Német rövidfilm-fesztivál helyszíne lesz június 29-én, szombat este Szatmárnémeti - a Gutenberg Kurzfilmfest (magyarul Gutenberg Rövidfilm Fesztivál), rövidítve GUK, keretein belül a szatmári filmkedvelők egy Oscar díjas valamint két Oscarra jelölt alkotást is megtekinthetnek.

A Gutenberg Románia az országban az egyetlen, németül beszélő egyetemistákat tömörítő egyesület. Célja, hogy népszerűsítse, támogassa és ápolja a német nyelvet és annak oktatását.

A szombat este 22.00 órakor kezdődő filmfesztivál a Gutenberg Egyesület, az Osztrák Kulturális Fórum, a Kolozsvári Német Kulturális Központ valamint a Szatmári Kulturtreffpunkt együttműködésében jön létre. A filmeket az Osztrák Kulturális Fórum és a Kolozsvári Német Kulturális Központ bocsátja a szervezők rendelkezésére.

A szatmári filmkedvelők néhány igen rangos alkotást tekinthetnek majd meg az Árpád (Vasile Lucaciu) utca 9. szám alatt található német ifjúsági központ székhelyén. Bemutatásra kerül a kortárs német nyelvű rövidfilmek néhány reprezentatív darabja, mint például az 1990-ben a legjobb rövidfilm kategóriában Oscar-díjat nyerő „Balance" vagy az egyaránt Oscarra jelölt „Gregor nagy találmánya" és az „Apró". Ezek valamennyien a „Rövid és Jó" sorozat részei.

A vendégek megtekinthetnek három olyan alkotást - a „366-ot", a „Hatch-et" és az „Unser Liedet" - amelyek egyaránt versenyben vannak a 2013-as év legjobb osztrák rövidfilmje címért.

A filmeket természetesen német nyelven vetítik, ám akik nem beszélik Goethe nyelvét, azok kedvéért román és angol feliratozással is megtekinthetőek lesznek az alkotások.

Az ingyenes fesztivált egy különleges, Szatmárnémetiben ritkaságszámba menő ún. Light Graffiti, egyfajta lézeres falfestés teszi még emlékezetesebbé.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: