2017-09-27 17:01:30• hírek • Szatmár.ro

Német nyelvtanfolyamot indít a MIK

A Magyar Ifjúsági Kezdeményezés 64 órát magába foglaló német nyelvtanfolyamot indít. A kezdő szintű A1-es tanfolyam első része mindazoknak szól, akik szeretnék elsajátítni a német nyelvet.

Idén is német nyelvtanfolyamot szervez a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés. A szervezők úgy gondolták, hogy magasabb szintre helyezik az oktatást, emiatt a nyelvtanfolyamot gyökereiben változtatták meg. Ezzel az alkalommal két szesszióra osztották a nyelvkurzust, ugyanis az anyag terjedelmesebb lett mint az elmúlt években és sokkal szakszerűbb. Ebben az évben már egy nyomtatott tankönyv várja a résztvevőket, amit Jékel Zsuzsanna némettanárnő állított össze. A már fent említett felosztás azért szükséges, mert a képzési anyag sokkal terjedelmesebb lett.

„A most induló kurzus A1-es szintű. Az eddigi tanfolyamokhoz képest hosszabb lesz: 11 hét helyett 16 hét, hogy több időt szentelhessünk a beszédkészség fejlesztésére és a közös gyakorlásra. Újdonságnak számít az is, hogy az idén már könyv formájában vehetik kezükbe a nyelvtanulók a kurzus anyagát. A leckéken kívül a könyv tartalmazza a hanganyagok átiratát, a szószedetet és egy nyelvtani összefoglaló részt feladatokkal, és mindezt színesben, sok képpel és szemléltető anyaggal. Reményeink szerint ez is növeli a tanulási kedvet és nem utolsó sorban megkönnyíti a német nyelv elsajátítását.

A „Deutsch Interaktiv német nyelvtanfolyam” teljes anyaga 30 leckében mintegy 800 gyakorlatot tartalmaz autentikus német szövegekkel, hang- és videó anyagokkal. A kurzus a Közös Európai Nyelvi Referenciakeret A1, A2, és B1 szintjeihez igazodik.

Az elmúlt három év alatt már sokat változott a német nyelvtanfolyam mind formájában, mind tartalmában, mind pedig időtartamában. Folyamatosan igyekeztünk eleget tenni a nyelvtanulók igényeinek. Az idei kurzuson azonban minden eddiginél nagyobb változást tapasztalhatnak majd” - nyilatkozta Jékel Zuzsanna, aki az előző évekhez hasonlóan idén is a profizmus és szakmaiság jeligék szellemében fogja levezényelni a nyelvtanfolyamot.

“Eddig is fontos szempont volt számunkra, hogy azok a személyek, akik beiratkoznak a nyelvtanfolyamunkra, elvégezve azt, egy reális alapszintű német nyeltudásra tegyenek szert” - nyilatkozta Muresán István a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés elnöke.

A nyelvkurzus október 17-én veszi kezdetét, jelentkezni a következő linken lehet https://goo.gl/forms/gDMDqLYDgAyXMJWC2, itt a szükséges adatok megadásával könnyen regisztrálhat bárki a tanfolyamra. Akiknek esetleg problémát okoz az online regisztrálás az jelentkezhet a 0799-857-996-os telefonszámon. A nyelvtanfolyam részvételi díja 200 lej, ez magába foglalja a 16 hetes kurzus díját (heti két alkalommal két óra) és a már fent említett könyv formájában lévő tananyagot. A jelentkezéseket október 12-én, csütörtökön 14 óráig fogadják a szervezők. A helyek száma korlátozott!

További információkért keressék fel a MIK hivatalos facebook oldalát: https://fb.com/mikszatmar

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: