2014-10-06 15:43:04• hírek • Szatmár.ro

Német nyeltanfolyamokat indít a MIK

Nyáron nagy volt az érdeklődés a nyelvtanfolyam iránt, ezért a MIK most több tanfolyamot is indít.

A vártnál is nagyobb volt az érdeklődés a Magyari Ifjúsági Kezdeményezés német nyelvkurzusa iránt az idén nyáron, hiszen összesen 180 jelentkezőt regisztráltak. A tanfolyam iránt már az előkészítési szakaszban igen sokan érdeklődtek, de ennek ellenére a szervezők számára is nagy meglepetést jelentett, hogy a tavalyi 40 jelentkezőhöz képest idén ez a szám meghaladta a 180-at. Ezért azt ígérte a szervezet vezetősége, hogy ősszel is lehetőségük lesz a tanulni vágyóknak a német nyelv elsajátítására.

 A magas érdeklődőszámnak köszönhetően a szervezők egy színesebb ajánlattal rukkolnak elő a most ősszel induló, immár két típusú német nyelvkurzusra.

Az első típusú német nyelvkurzus inkább diákoknak, vagy olyan személyeknek ajánlott, akik szeretnék komolyabb szinten elsajátítani a német nyelvet. Ez a kurzus felkészít minden tanulni vágyót arra, hogy egy életreszóló német nyelvvizsgát letehessen (ECL).

Erről a tanfolyamról fontos tudni, hogy a teljes felkészültség eléréséig három szintet kell végigjárni: A1, A2 valamint B1 (a kezdőknek mindhármat, a haladóknak - azoknak, akik rendelkeznek minimális nyelvismerettel - elegendő csak az A2, valamint a B1-es szintet).
 Egy szint elsajátításához 11 hét szükséges. Ez a bizonyos 11 hét összesen 44 órát foglal magába, heti kétszeri alkalommal két órát, és 160 lejbe kerül. Ezáltal mind a három szint elsajátítása (A1, A2, B1) 480 lejbe kerül és összesen 33 hetet foglal magában, heti kétszeri alkalommal, két órát, ami összesen 132 órát jelent. 

Ahhoz, hogy ez a kurzus megszervezésre kerüljön szükség van legalább 30 jelentkezőre! 


A második típusú német nyelvkurzus 6 hetes, 24 órát foglal magába, heti kétszer két órát. A kezdő szintű tanfolyam mindazoknak szól, akik itthon vagy külföldön szeretnének munkát vállalni, de idegennyelv ismeret nélkül nem tudnak elhelyezkedni. Ennek a kurzusnak az ára mindössze 30 lejbe kerül. 

Szatmárnémetiben és környékén több német és osztrák tulajdonban lévő vállalat, cég található, ahol alkalmazáskor előnyt jelent, mi több, adott esetben alapfeltétel a német nyelv ismerete.

"A MIK profi oktatóinak odaadó munkája ellenére a rövid idő alatt természetesen nem lehet elsajátítani magas szinten a német nyelv ismeretét. Ám a hamarosan induló tanfolyamon tanultak elegendőek arra, hogy a résztvevők megtanulják az alapokat és otthon vagy akár egy következő kurzuson továbbképezhessék magukat" - áll a Magyar Ifjúsági Kezdeményezés által kiadott sajtóanyagban.

Mindkét tanfolyam oktatója Jékel Zsuzsanna, a Református Gimnázium némettanárnője lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: