2016-09-04 11:27:04• hírek • Kocsis Zoltán

Német néptáncosoké volt a tér

Jubileumi 20. alkalommal szervezte meg a Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet az Erntedankfest elnevezésű hálaadó ünnepséget, melynek keretében Észak-Erdély különböző településeiről érkező csoportok ismételten látványos néptáncbemutatókkal nyűgözték le a közönséget.

Az Erntedankfest szeptember 3-án, szombaton kezdődött fotókiállítással, kerekasztal-beszélgetéssel és táncműhellyel. A beszélgetés témája a hagyományőrzés volt, a műhely során pedig a különböző településekről érkező csoportok tanítgatták egymást saját régiójukra jellemző táncfogásokra.

Mert vendégből volt szép számmal, a tánccsoportok Észak-Erdély valamennyi svábok lakta térségét képviselték: Felsővisóról, Nagyváradról, Monospetriből, Palotáról, Kálmándról, Nagykárolyból, Mezőpetriből, Nagymajtényból, Szaniszlóról és természetesen Szatmárnémetiből érkeztek.

A gyönyörű német/sváb viseletbe öltözött fiatalok az Árpád (Vasile Lucaciu) utcán található Sváb Háztól indulva masíroztak el a régi központ parkjáig, a menetet a Mezőfényi Fúvószenekar vezette. A Szabadság-téren aztán valamennyi tánccsoport megmutatta magát, a közönség legnagyobb örömére. Német néptáncosoké volt a tér.

Az Erntedankfest vasárnap ért véget, amikor Michael Orbán jezsuita atya, a Kálvária-templom német közösségének plébánosa ünnepi szentmisét celebrált a Kálvária-templomban.

A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kulturális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: