2016-09-02 18:39:57• hírek • Szatmar.ro

Német néptánccsoportok találkozója Szatmárnémetiben

Szeptember 3-án és 4-én a Hálaadó Ünnepség/Erntedankfest alkalmából a Szatmári Gemeinsam Német Ifjúsági Szervezet néptánctalálkozót szervez Szatmárnémetiben.

Az idén 20. alkalommal megrendezésre kerülő találkozóra fiatalokból álló néptánccsoportokat várnak a szervezők Felsővisóról, Nagyváradról, Monospetriből, Palotáról, Kálmándról, Nagykárolyból, Mezőpetriből, Nagymajtényból, Szaniszlóról és Szatmárnémetiből.

A rendezvénysorozat szeptember 3-án a vendégek fogadásával veszi kezdetét a szatmárnémeti Vasile Lucaciu utcai Német Kulturális Központban. Délelőtt 10 órától kezdődnek a programok - német néptáncokat tanulnak egymástól a fiatalok.

Szombaton 14:30 órakor kezdődik a rendezvény megnyitója, melynek keretében megtekinthető lesz egy fotókiállítás a Gemeinsam Ifjúsági Szervezet programjairól és az előző ünnepségekről. Kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül, ennek témája a hagyományőrzés.

A program szerint 16.30 órakor indul a felvonulás, népviseletben a Fényi Fúvószenekar vezetésével a Svábháztól (Vasile Lucaciu utca 9. szám) a régi központ parkjáig, ahol 17 órától bemutatják a tánccsoportok programjukat és a fúvószenekar koncertjére is sor kerül.

Szombat este a rendezvény résztvevői számára szórakoztató estet szerveznek a Német Kulturális Központban.

Vasárnap 10 órai kezdettel Michael Orbán jezsuita atya, a Kálvária-templom német közösségének plébánosa ünnepi szentmisét celebrál a Kálvária-templomban. A rendezvénysorozat támogatói a Romániai Német Demokrata Fórum, a Sathmarense Kulturális Alapítvány, valamint a Szatmári Alapítvány a Nemzetközi Együttműködésért.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: